Una breu història

Camins en la natura vam nàixer el juny de l'any 2010 de la mà d'Ismael Chiva i de Marc Ribes. Ambdós, membres de l'equip de la televisió comarcal valenciana OndaTeVe, iniciàrem un programa setmanal de rutes senderistes que, gravat entre el juliol i l'agost d'aquell any, començà la seua emissió aquell mateix setembre.

Més tard s'uniren a l'equip Salva Martí, Aarón Sánchez i Raúl Bagán, com a col·laboradors habituals. En acabant, també ho faria Pablo Chaume. A banda, puntualment van participar també Carlos Sánchez, Salvador Martí, Ismael Chiva, Héctor Madueño, Joan Garcia o Marc Catalán.

En total, durant el període 2010-2013, de programes per a televisió, se'n gravaren i emeteren quaranta-dos.

Marc Ribes durant la gravació del primer programa de Camins en la natura l'any 2010

Gravació d'un dels programes de Camins en la natura, pel terme d'Eslida, a la serra d'Espadà.
Càmera: Marc Ribes. So: Raúl Bagán. Presentador: Ismael Chiva

Equip de Camins en la natura al cim del Penyagolosa l'estiu de 2011.
D'esquerra a dreta: Marc Ribes, Salvador Martí, Salva Martí, Raúl Bagán i Ismael Chiva

Pablo Chaume durant la gravació del penúltim programa de Camins en la natura
el setembre de 2012, pel terme de Torralba del Pinar, a la comarca de l'Alt Millars.

Durant la gravació d'un programa de Camins en la natura
pel terme d'Aín, a la serra d'Espadà. Ismael Chiva, al fons. 
I Aarón Sánchez, en primer pla.

En paral·lel, l'abril de 2011 ficàrem en marxa aquest blog, per tal de donar més difusió als programes emesos per la televisió i, a banda, també publicar fotografies fetes durant la seua gravació.

Però aquell temps a OndaTeVe s'acabà, i vaig continuar pràcticament en solitari durant el 2013 sostenint el blog amb pocs continguts. De manera puntual, m'ajudaren Pablo Chaume i Anna Herrero. Fou un temps d'adaptació, de búsqueda d'una nova missió per a Camins en la natura, de reconversió d'allò que havia estat l'espai web d'un programa de televisió en un espai de senderisme, llengua i natura.

Ismael Chiva, Anna Herrero i Pablo Chaume al pic de l'Espadà l'estiu de 2013

L'espenta definitiva arribà l'estiu de 2014 quan, amb la incorporació a l'equip de Meritxell Garralón, començà l'etapa final de la reconversió amb l'elaboració setmanal de nous continguts i, sobretot, l'obertura dels nostres comptes a Twitter i a Facebook, que ens han permès arribar a molta més gent.

En l'actualitat, Meritxell i jo som els autors d'aquest blog. Confeccionem setmanalment les publicacions, bé siguen de senderisme, llengua, tradicions...; eixim a la muntanya a recórrer els camins; i, en definitiva, també gestionem els espais a Twitter i a Facebook.

Baixant de l'Estany Mar i l'Estany Colomina. En la imatge, Meritxell Garralón.

Ismael Chiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada