La Torre d'en Doménec - Els Quartos - La Carrasqueta - Els Hortals - El Pla - El Cementeri - La Torre d'en Doménec

Aquesta setmana us presentem una excursió pel terme municipal de la Torre d'en Doménec, a la Plana Alta, per terres que fan honor al nom de la comarca. Així doncs la de hui és una ruta íntegrament per plana; és curta i, a més a més, molt senzilla. Per això, si us crida l'atenció açò del senderisme i no sabeu per on començar, aquesta és una d'eixes eixides amb les quals podeu iniciar-vos en aquest món. 

Vista de les partides de l'altra banda del barranc 
del Bujorro, amb els Hortals, la Pontà o el mas d'Albella

L'excursió comença al carrer de la Parra, des d'on sortim en direcció sud cap al carrer de l'Era. En arribar-hi a ell, tombem a mà esquerra fins a arribar a uns terrenys sense urbanitzar. Una vegada allà, a mà dreta i cap al sud-est, arranca el camí de la Torre d'en Doménec a Benlloch.

Carrer de la Parra

Carrer de l'Era

Camí de la Torre d'en Doménec a Benlloch

L'agafem i, de seguida, comencem a perdre altura lleugerament per la partida dels Quartos per a creuar el barranc de la Carrasqueta.

El camí de la Torre d'en Doménec 
a Benlloch per la partida dels Quartos

Ribàs a la vora del camí

El passem i, uns metres més enllà, abans de fer cap al barranc del Bujorro, trenquem a la dreta per un caminet que, ràpidament, guanya altura i que, al remat, ens reorienta cap a l'oest.

Camí de la Torre d'en Doménec a Benlloch,
en havent deixat enrere el barranc de la Carrasqueta

Desviament a la dreta

Camí en direcció oest

Avancem sempre cap a occident, per terreny planer, entre camps d'ametllers i oliveres, per les partides dels Hortals, primer, i del Pla, en acabant. Fruïm, a més a més, de bones vistes del massís del Bartolo, a l'esquerra i enrere, i enfront, de les penyes Roges, amb els cims de la Murtera, de la Pena-roja i, al sud-oest, per davant d'elles, el de la discreta Pedrera, a la partida de la Creueta o de les Creuetes.

Camí cap a ponent

Camp d'ametllers

Detalls de les ametlles torretines

Vista llunyana de la Torre d'en Doménec

Camí

Camp d'oliveres

Ribàs

En acabant d'haver caminat per camí de terra durant uns vint minuts, retorna l'asfalt quan ens incorporem al camí del mas de Bou. Al poc de temps, aquesta via ens reorienta cap al nord, després ens duu cap a l'est i, novament, després cap a septentrió.

Camí del mas de Bou

Vista llunyana de Vilanova d'Alcolea

Oliveres a la vora del camí del mas de Bou

Camí del mas de Bou

Oliveres a la primavera junt al camí del mas de Bou

Al remat, fem cap a la carretera de la Serratella (CV-154), que agafem a mà dreta, cap a orient. Avancem uns tres minuts fins que, a mà esquerra, arranca una travessera que ens duu a un encreuament.

Carretera CV-154

Vista llunyana del massís del Bartolo,
a la serra del Desert de les Palmes

Travessera a mà esquerra

Ací girem a la dreta, pel camí dels Racons que, en dos minuts més, ens deixa al cementeri de la Torre d'en Doménec. Des d'ací la via rep el nom de camí del Cementeri.

Camí dels Racons

Cementeri de la Torre d'en Doménec

Camí del Cementeri

Finalment, entre al poble pel carrer Major. En acabant, girem a la dreta pel carrer del Gramet i, finalment, fem cap a l'església de santa Quitèria, bastida al segle XIX. Des d'aquest punt, anem a buscar el carrer de la Parra, per a ficar el punt i final a l'excursió.

Carrer del Gramet

Església de santa Quitèria

Ja per a acabar, ací us deixem l'enllaç d'aquesta excursió a Wikiloc. Esperem que la gaudiu!

Comentaris