Ermitori de Sant Bertomeu (Villahermosa)

Les tres fotografies que apareixen davall d'aquestes línies corresponen a la gravació d'uns dels programes de Camins en la Natura. En aquesta ocasió vam visitar l'Ermitori de Sant Bertomeu, patró de Vilafermosa / Villahermosa del Río, a uns 8 quilòmetres de la població i situat junt a la Carretera CV-197 que uneix aquest municipi amb el poble de Sant Vicent de Piedrahita / San Vicente de Piedrahita. 
Isquérem des de Vilafermosa / Villahermosa del Río i agafàrem la CV-197 direcció Sant Vicent de Piedrahita / San Vicente de Piedrahita fins a un indret on s'agafa una pista de terra, segons les indicacions del GR-7. Seguint aquesta ruta, arribàrem a l'Ermitori en poc més d'hora i mitja. Alguns trams d'aquest camí es trobaven infestats de mosques com a conseqüència de la presència a prop d'algunes granjes. Per aquest motiu, després de fer una parada a l'Ermitori i de beure a la seua fresca font, decidírem tornar per la carretera CV-197 fins a Vilafermosa / Villahermosa del Río. Acomiadàrem el programa abans d'arribar al nucli poblacional; ho férem en un bonic mirador des del qual s'observava perfectament el Penyagolosa i Vilafermosa / Villahermosa del Río i des d'on es podien escoltar les jotes que s'estaven interpretant a la Plaça de l'Església amb motiu de les festes patronals del poble en honor a Sant Bertomeu.
Després d'acomiadar el programa continuàrem el nostre camí fins a Vilafermosa / Villahermosa del Río aprofitant les darreríssimes llums del dia i caminant en la penombra. Finalment, férem l'últim quilòmetre i mig fins al poble muntats a un cotxe que bonament ens arroplegà a la carretera ja que la nit havia caigut ja.
El programa s'emetrà a OndaTeve el proper divendres 20 d'abril del 2012 a les 22,15 hrs. Ací al blog el podreu veure a partir del cap del setmana del 21 i 22 d'abril. Fins aleshores, vet ací aquestes tres fotografies.
 Vista de Vilafermosa / Villahermosa del Río

 Jo, Ismael, pujant una de les costeres més empinades del camí

Ermitori de Sant Bertomeu, construcció del Segle XIV reformada al 1741 i on reposa José Pradas Gallén, un dels compositors valencians més destacats de tots els temps i un dels més relevants del barroc peninsular 

Comentaris