Mollerussa - Vila-sana - Estany d'Ivars i Vilasana - El Palau d'Anglesola - Mollerussa

Aquesta setmana vos presentem una nova ruta senderista pels camins de la comarca del Pla d'Urgell.
Comença a la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa, enfront de l'església de Sant Jaume. Des d'allí ens adrecem cap al carrer de la Creu, a mà dreta, i després cap al carrer de l'Ave Maria. Creuem les vies del tren pel pas a nivell de l'avinguda de Balaguer i tombem a la dreta per a anar a buscar el camí de Vila-sana. Ens incorporem a ell i, sense abandonar-lo en cap moment, fem cap a aquesta localitat. La creuem i prenem el camí d'Ivars. No molt més endavant topetem amb una rotonda on prendrem l'eixida de la dreta, que és la que va cap a Ivars d'Urgell. Continuem per eixe camí fins que un senyal ens indica la direcció de l'estany d'Ivars i Vila-sana, cap a l'esquerra. Tombem i apleguem a l'estany. 
L'estany d'Ivars i Vila-sana és el de major superfície de tota Catalunya. L'any 1951 va ser dessecat per a obtindre terres de conreu, però l'any 1993 començà el seu procés de recuperació, el qual s'allargà fins el 2009. 
Recorrem l'estany i fem cap a prop de la Torre de l'Aragonés. Continuem en direcció Vila-sana, però just abans de trobar-nos de nou amb la rotonda que havíem comentat abans, girem a mà dreta seguint un senyal que diu "el Segre". Al següent encreuament, tombem cap a l'esquerra i ens dirigim directament a Vila-sana, però abans d'aplegar al poble tornem a girar, primer a la dreta i tot seguit a l'esquerra ja en direcció cap al Palau d'Anglesola. Ens incorporem a la LV-3321 en el darrer tram d'aquest trajecte. Ja a Palau, prenem el carrer Mollerussa i travessem el poble en direcció a l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. Ens incorporem a ella en direcció Mollerussa. Travessem l'autovia A2 per un pont i prenem el ramal de l'esquerra, que travessa les instal·lacions de l'empresa "Nufri", anomenat camí de Palau. Creuem de nou les vies del tren, agafem el carrer Palau i arribem a l'església de Sant Jaume. Allí donem per acabada aquesta senzilla ruta circular.
A continuació vos deixem algunes fotografies i també l'enllaç de la ruta a Wikiloc.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7538571

 Església de Sant Jaume de Mollerussa

Camí de Vila-sana

 Campanar de Vila-sana

 Terres de conreu entre Vila-sana, el Palau d'Anglesola i Ivars d'Urgell

 Estany d'Ivars i Vila-sana

 Camí cap al Palau d'Anglesola

 Vista de Linyola

Vista del Palau d'Anglesola

 Vista de Fondarella

Comentaris