Mollerussa - Sant Miquel de les Borgetes - Mollerussa

Aquesta setmana anem a actualitzar el blog amb una ruta senderista que transcorre per les comarques del Pla d'Urgell i les Garrigues, ubicades al ponent de Catalunya.
La ruta s'inicia a la plaça de la Masia de Mollerussa. Des d'allí prenem el carrer de Sant Antoni i el de la Central UA-7 per a anar a buscar el camí d'Arbeca. Ens incorporem a ell i sense abandonar-lo apleguem directament a la Capella de Sant Miquel de les Borgetes i a la zona de pícnic que hi ha al paratge.
El temple és l'única resta supervivent de l'antic poble de les Borgetes de Salena, integrat al municipi d'Arbeca. L'indret fou abandonat per l'epidèmia de pesta negra de 1348 i pràcticament no queda cap resta visible de la seua existència.
Sant Miquel de les Borgetes és una església romànica de la que podeu trobar més informació en aquests enllaços: http://ca.wikipedia.org/wiki/Borgetes_de_Salena 
http://www.amicsdevilars.com/03_vilaarbeca.php?f=9
Deixem enrere la Capella i ens adrecem cap a l'Aixaragall, en direcció a la Vilanova de Bellpuig. Més endavant, en la zona de la Vallderasca, ens incorporem al camí de Mollerussa a Belianes, el qual ens portarà de nou fins a la capital del Pla d'Urgell, on donem per finalitzada la ruta.
A continuació vos deixem l'enllaç a Wikiloc i algunes fotografies de la ruta.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7760558

 Carrer de la Central UA-7

 Vista de Miralcamp des del camí de Mollerussa a Arbeca

 Zona recreativa de la Capella

 Capella de Sant Miquel de les Borgetes

 Mirant cap a Arbeca des de les antigues Borgetes de Salena

Camí de Mollerussa a Belianes

Comentaris