VILLAHERMOSA DEL RÍO - Ermitori de Sant Bartolomé

L'Ermitori de San Bartolomé, patró de Villahermosa del Río, està situat al terme municipal d'aquesta localitat, a la comarca de l'Alt Millars. Tot i que sabem que al segle XIV ja hi havia al lloc un temple, l'edifici actual és del segle XVIII. El complex compta amb església, hostatgeria i habitatge per a l'ermità. Del seu interior calen destacar els frescos conservats a les capelles laterals.

La imatge original de Sant Bertomeu (segle XIII-XIV) està custodiada a l'Església Parroquial de Villahermosa, així com també tota la col·lecció de retaules dels segles XIV i XV, obra d'un anònim anomenat Mestre de Vilafermosa. Aquestes obres d'art foren traslladades al poble per a evitar robatoris.

L'Ermitori de San Bartolomé fou la darrera residència del compositor vilafermoser Josep Pradas Gallén (1689-1757) després de jubilar-se com a mestre de capella de la Catedral de València. Quan va morir, se'l soterrà al temple. Pradas és un dels músics de més renom de l'època barroca al Regne de València.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada