Sant Cugat - Sant Crist de Llaceres - Casa Bertran - Font de Sant Vicenç del Bosc - Font de l'Ermetà - Can Gordi - Sant Cugat

Hui vos presentem una ruta senderista pel Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta ocasió, caminem per les terres del terme de Sant Cugat del Vallès, tot visitant l'Ermita del Sant Crist de Llaceres, la Casa Bertran, la Font de Sant Vicenç del Bosc, la Font de l'Ermetà i Can Gordi.

Iniciem la ruta a l'Estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat. Fins a ella podem arribar amb les línies S1 (Plaça Catalunya - Terrassa Rambla), S2 (Plaça Catalunya - Sabadell Rambla), S5 (Plaça Catalunya - Rubí) o S55 (Plaça Catalunya - Universitat Autònoma). Des d'allà, eixim a mà dreta cap al carrer d'Àngel Guimerà. Després, tombem a mà esquerra per la Rambla de Ribatallada. Continuem a mà dreta per l'Avinguda de Gràcia. El nostre passeig per aquesta via estarà acompanyat de la vista d'algunes cases de finals del segle XIX-primeries del segle XX, barrejades amb altres de més modernes. Al final de l'Avinguda de Gràcia ens trobem amb l'Ermita del Sant Crist de Llaceres (segle XVIII). 

Carrer d'Àngel Guimerà, a Sant Cugat del Vallès 

Ermita del Sant Crist de Llaceres. Si en voleu saber més, cliqueu aquest enllaç: http://svhdl19.ibernet.net/cat/La-ciutat/Sant-Cugat-del-Valles/Patrimoni/Capella-de-Sant-Crist-de-Llaceres

En aquest punt, acaba el nostre recorregut urbà per la localitat. És ací on prenem la carretera de la Rabassada i la seguim durant uns 500 metres. 

Carretera de la Rabassada

En una revolta, a la nostra esquerra, veiem un molí de vent. Agafem la desviació i ens incorporem a la Rambla de Can Bell. L'última de les cases que veurem abans de tornar-nos a desviar s'anomena Casa Bertran i en ella va residir Juan Negrín, president de la II República Espanyola. Si us interessa aquest tema, de segur que trobareu molt interessant l'enllaç següent: https://historiasantcugat.wordpress.com/2013/09/30/corts-republicanes/

 Rètol indicatiu de la Rambla de Can Bell

Molí de vent

Després de deixar enrere l'imponent casalici, tombem a mà dreta per un camí, marcat amb senyals de PR, que baixa cap al Torrent de Can Gordi. Creuem el torrent i comencem a pujar. 

 Desviament cap al PR

Senda

Sense deixar en cap moment el PR arribem al senyal "Font de Sant Vicenç del Bosc". El seguim i arribem a ella. A escassos 50 metres estan les restes de Sant Vicenç del Bosc, un temple romànic. Per a informar-vos més i millor sobre aquest indret, vos enllacem ací un parell de documents que ens han paregut interessants: http://www.raco.cat/index.php/Arraona/article/view/202493/280273 i  http://www.gis.santcugat.cat/catalegfitxa/F-1.pdf

Font de Sant Vicenç del Bosc

Continuem el camí i arribem a una altra font, la de l'Ermetà, amb el seu corresponent torrent homònim. Es tracta d'una zona molt boscosa i ombrívola. El silenci és absolut.

Senda

Font de l'Ermetà. En l'enllaç següent hi trobareu una breu gravació en vídeo VHS del paratge: http://fontscollserola.com/?p=799

Passada aquesta font, trobem un encreuament. El PR continua cap a la dreta. Nosaltres, però, tombem a mà esquerra per a aproximar-nos novament al Torrent de Can Gordi, el qual novament tornarem a trobar. Ací el camí continua sent prou tancat i és fàcil perdre's. 

 Desviament en el qual abandonem el PR

Troncs caiguts al mig de la senda

Eixim, finalment, a una vella casa okupada (Can Gordi) i, uns metres més endavant, a una pista (Carrer de la Font del Rei). Continuem en direcció a la Torre Negra, que no veurem. 

Pista (Carrer de la Font del Rei). A mà dreta ens queda la casa okupada.

Vista llunyana del Tibidabo

En arribar a un senyal que marca "propietat privada", tombem a mà esquerra per la Rambla de Can Bell. Passem pel davant de Can Gordi i avancem fins a arribar una altra vegada a la Casa Bertran. Quan hi fem cap, girem a mà dreta per un camí marcat amb senyals de PR, que baixa cap al Club de Tennis de Sant Cugat. 

Desviament cap al Club de Tennis de Sant Cugat. A l'esquerra, deixem Casa Bertran.

Prompte ens incorporem a l'asfalt i, en uns minuts, apleguem a l'Ermita del Sant Crist de Llaceres. Des d'aquest punt, sols ens queda tornar a l'Estació de FGC pel camí per on havíem vingut.

Per a acabar, vos deixem ací l'enllaç a la ruta a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9700694 Gaudiu-la!

Comentaris