Les cinc millors rutes per a fer aquesta Pasqua

Aquesta setmana, amb motiu de la proximitat de la Pasqua, que és una de les millors èpoques de l'any per a eixir a la muntanya i gaudir de la primavera ja esclatada, hem fet una selecció de cinc excursions que us recomanem fer en aquests dies. Però, abans de res, volem desitjar-vos bones festes i que fruïu dels paisatges tan meravellosos que té la nostra terra.

1. DE BARCELONA A SANT ISCLE DE LES FEIXES

Barcelona - Forat del Vent - Can Ferrer - Vall de sant Iscle - Can Lloses - Ermita de sant Iscle i de santa Victòria - Can Catà - Can Codina - Serra d'en Masriera - Serra d'en Ferrer - Mirador de Montbau - Senda de la font del Gos - Barri de la font del Gos - Barcelona


Aquesta és una ruta circular de poc més de 14'5 quilòmetres per la serra de Collserola, i ideal per als que sou de ciutat i no voleu allunyar-vos-en. A banda, és una excursió tot-terreny: anem per camins, senderes i carreteres!

En ella visitem la vall de les Feixes i l'ermita de sant Iscle i de santa Victòria, al terme de Cerdanyola del Vallès. També podrem contemplar el verd dels camps de la masia cerdanyolenca de can Codina, la magnificència de can Catà o les encisadores vistes sobre Barcelona des del mirador de Montbau

Si voleu aturar-vos a pegar un mosset, qualsevol raconet de la vall de les Feixes o de l'entorn del torrent d'en Fotja serà perfecte. I recordeu, l'excursió comença junt al cementeri d'Horta, fins al que podeu arribar amb el metro de Barcelona (L3 - Estació de Valldaura).

Premeu ací per a més informació.

Vista de Barcelona just abans d'arribar a can Ferrer

Conreus a can Codina

Pont sobre el torrent d'en Fotja

2. D'ATZENETA DEL MAESTRAT A SANT MIQUEL DE LES TORROCELLES

Atzeneta del Maestrat - Ermita de la Mare de Déu de Loreto - Font de la Torre - Mas de Millan - Mas de la Font de l'Arbre - Mas de Remigi - Mas de Marín - Ermita de sant Miquel de les Torrocelles - Casa de Xafa - Mas del Corretger - Castell d'Atzeneta - Ermita de sant Joan i de sant Sebastià - Atzeneta del Maestrat


Aquesta ruta circular de 14 quilòmetres, a cavall entre els comarques de l'Alt Maestrat i de l'Alcalatén i que s'inicia al poble d'Atzeneta, ens endinsa en terres medievals de frontera entre el Senyoriu de l'Alcalatén i la Tinença de Culla. Així doncs, durant l'excursió visitem tant la fortificació de Sant Miquel de les Torrocelles, que formava part del domini dels Urrea de l'Alcalatén i que està dins del terme de Llucena, com el castell d'Atzeneta, fort dels Anglesola de Culla.

A banda, també trepitgem una xicoteta part del camí que fan cada any els Pelegrins de les Useres en el seu romiatge anual a Sant Joan de Penyagolosa. De fet, ells s'aturen a Sant Miquel de les Torrocelles, on també nosaltres ens podem parar, a l'ombra dels arcs, a descansar i a escoltar el silenci... o a prendre la mona, que és molt típic d'aquestes dates!

Per a completar l'atractiu de l'eixida, cal afegir que durant la ruta passem per unes quantes masies: la de Millan, la de Remigi, la de Nelo o la del Corretger, ... 

Premeu ací per a més informació.

El mas de Remigi, o de Remissio

Sant Miquel de les Torrocelles

El mas de Nelo

Castell d'Atzeneta del Maestrat, també dit el Castellar

3. DE GUÀRDIA DE NOGUERA AL CASTELL DE MUR

Guàrdia de Noguera - Castell de Guàrdia - Església de sant Feliu - Collmorter - Castell de Mur - Església de santa Maria de Mur - Guàrdia de Noguera


En aquesta excursió us proposem una visita a dos castells del terme municipal de Castell de Mur, al Pallars Jussà. El primer és el de Guàrdia de Noguera que, precisament, és el poble des d'on comencem la ruta. En acabant, tot passant per les ruïnes de Sant Feliu de Guàrdia, pel Cogulló i pel poblet de Collmorter, arribem al Castell de Mur, on podem visitar, a banda de les seues restes, l'antic monestir de santa Maria, sant Pere i sant Esteve de Mur, un conjunt consagrat al segle XI.

Indrets per berenar-vos la mona no us en faltaran, i les vistes que tindreu són magnífiques. A més a més, si no teniu tot el dia disponible per a fer senderisme, no passa res: en tres o quatre hores haureu acabat!

Premeu ací per a més informació.

El castell de Guàrdia

El Cogulló

El castell de Mur

4. PER L'OMBRIA DEL CAMÍ D'AÍN I L'ORET, A ESLIDA

Eslida - Font de Fosques - Fonteta de Ferro - Font de Sant Josep - Caseta dels Criticats - Font de la Figuera - Corral de l'Oret


Aquesta excursió, de poc més de 8'5 quilòmetres, fa un recorregut per algunes de les fonts del terme municipal d'Eslida, al cor de la serra d'Espadà. Així doncs, per les partides de Fosques, l'ombria del camí d'Aín i l'Oret, visitem les fonts de Fosques, de sant Josep i de la Figuera, i la fonteta de Ferro. A banda, també caminem pel barranc d'Aín, on podrem veure algunes obres hidràuliques antigues. 

Finalment trepitgem les terres de l'Oret, on han aparegut restes prehistòriques, hi estigué el poble de l'Oret, o Lauret, i ha deixat la seua petjada la transhumància en l'anomenat corral de l'Oret.

Una bona ruta per a la Pasqua, que podeu tindre feta en tres horetes. Per a berenar-vos la mona, la font de Fosques, la de sant Josep o, fins i tot, la de Ferro són llocs ideals per a fer-ho.

Premeu ací per a més informació.

La font de Fosques

La fonteta de Ferro

La font de sant Josep

El corral de l'Oret

Eslida

5. DE BORRIOL A LA CASA VERDA

Borriol - La Coma - Racó de Mes - La Llobera - Casa Verda - Barranc de Porcs - Maset de Petito - Ermita de sant Vicent - Borriol

En aquesta ruta, també de 8'5 quilòmetres, us proposem tombar pel terme municipal de Borriol, a la Plana Alta. En ella ascendim al tossal de la casa Verda, un bon lloc per a menjar-nos la mona i talaiar tota la plana de Castelló des de Benicàssim fins a Almassora. Ara bé, si preferiu prendre-vos-la en acabar de caminar, també ho podeu fer a l'ermita de sant Vicent, del segle XVII, i a cinc minuts del poble.

Premeu ací per a més informació.

El tossal de la casa Verda

Castelló de la Plana des del tossal de la casa Verda

L'ermita de sant Vicent


Comentaris