Volta a Xiclà i el Corral de Neleta

Una de les rutes que vam fer aquest estiu ens portà a visitar de nou el Corral de Neleta, que s'ubica a la partida "Gamellones" del terme de Fanzara, molt a prop dels termes d'Onda i de Tales. És pràcticament el mateix recorregut que férem allà per l'estiu del 2010 en el nostre quart programa a OndaTeVe, a excepció que aleshores anàrem fins a la Font de Ramos (terme de Tales), cosa que no vam fer en aquesta ocasió.
La ruta és ben senzilla. Eixim de la porta del frontó d'Artesa (Carrer de l'Aigua) en direcció cap a la carretera CV-223. La creuem i ascendim pel Carrer Calvari fins al dipòsit d'aigua potable d'Onda. Girem a l'esquerra per una pista de terra. Al següent encreuament, girem a l'esquerra de nou, i a l'arribar a la pista d'asfalt, a la dreta. Continuem sense abandonar-la durant un bon tros. Ens apareixen uns senyals i nosaltres seguim en direcció Onda. Poc més endavant, hi han marques de PR i ens indiquen com a erroni un camí que ix a l'esquerra. Nosaltres el prenem: ens duu directament al Corral de Neleta. Visitem l'indret, malmés, no només pel pas del temps, sinó també per l'espoli de teules i pedres que ha anat sofrint progressivament, i tornem sobre les nostres petjades per a incorporar-se de nou a la pista. Continuem en direcció Onda. Finalment, girem a la dreta, en direcció sud, en un encreuament i arribem als deu minuts a Artesa de nou.
Ací baix teniu l'enllaç a Wikiloc.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5112459


El Corral de Neleta

Comentaris

  1. Hola Ismael
    Una ruta muy interesante, sabes si después del corral de Neleta, hay continuidad o puede haberla, hasta llegar arriba al corral o Masia de los collados

    Estará todo muy cerrado, pero hace tiempo buscaba una ruta por esa zona o por Cantalobos que llegase arriba, no se si dispones de alguna información
    Un saludo, y enhorabuena por el blog

    ResponElimina
  2. Hola Vicente.
    En primer lloc, gràcies per llegir-nos i per les teues felicitacions.

    La pista que entra al Corral de Neleta s'acaba uns metres abans d'arribar al corral i es converteix en senda. En principi, eixa senda sembla que segueix cap amunt, però jo mai he tingut oportunitat de continuar la ruta per a vore on condueix. Pel que m'han comentat puja cap al Mas dels Collados i la Mola de Fanzara, però no ho he pogut comprovar. De totes maneres, segur que està molt bruta i tapada. Tinc previst "explorar-la" durant aquesta primavera-estiu per a vore on fa cap, amb l'al·licient que part d'eixes terres pertanyen a la meua família.
    Cal tindre present que, des d'Onda, la ruta més fàcil per a arribar al Corral de Neleta és agafant el Camí de Sala, que ix de la zona de Cedolesa. I, precisament, aquest camí també rep el nom de Camí de la Mola. Si fem cas d'aquesta toponímia és possible que, efectivament, des del Corral de Neleta es puga pujar al Mas dels Collados i a la Mola.

    Espere que t'haja servit aquesta informació.
    Salutacions!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada