Onda - La Volta - Bassa de Miralcamp - Villa Carmen - Betxí - Font dels Frares - Onda

Aquesta setmana vos presentem una ruta molt senzilla que transcorre per una àrea molt plana del terme d'Onda i també per dins del terme de Betxí.
Comencem al final del carrer de sant Vicent, a la Moreria d'Onda. Des d'allí prenem el camí de Capamantos, que ens porta fins el barri del Tossalet. Just a l'entrada del barri, tombem a mà esquerra i ens incorporem al camí de Betxí. Uns metres endavant, tornem a tirar a mà esquerra i agafem el camí de la Volta, el qual rep el nom d'una de les partides del terme d'Onda per les que discorre. Sense abandonar-lo en cap moment fem cap a la bassa de Miralcamp. La deixem enrere i en el límit d'Onda amb Betxí, agafem un camí que ens apareix a mà esquerra. Després tombem a la dreta, on hi ha una caseta en ruïnes, i més endavant cap a l'esquerra busquem incorporar-nos al polígon industrial El Palmeral.
Entrem a l'avinguda de Sonella i tombem pel primer carrer que trobem a l'esquerra. Al final d'aquest s'ubica Villa Carmen, l'única resta supervivent de l'aspecte que tenia eixa zona del terme abans que fóra urbanitzada. Entrem al camí de Miralcamp i per la travessera de Sonella eixim del polígon i ens endisem entre els tarongers, per la partida de Carasol.
Ens topetem amb una bassa de front i tombem a la dreta, i tot seguit a l'esquerra pel camí del Molló, ja en terme de Betxí. Al final d'aquest fem cap al camí de la Volta, ja pràcticament dins del nucli urbà de la localitat. S'incorporem al camí en direcció Onda, però de seguida ens desvíem per a creuar el riu Sec (Anna) i anar a buscar el camí de sant Francesc. El prenem. Quan entrem al terme d'Onda, canvia el nom a camí dels Terrers, la partida en la que principia. Travessem les casetes ubicades en la part posterior de la muntanya de sant Francesc i les deixem enrere. Aleshores, a l'aplegar a l'última, tombem a mà esquerra, cap al llit del riu Sec. Per un camí de terra fem cap a la font dels Frares. Seguim pel camí i en arribar a les passeres prenem direcció cap al Tossalet. Però, de seguida girem a mà esquerra i per un camí que voreja el riu arribem al pont de Sonella (segle XVI). Ascendim per les escales que ens queden a la dreta i ens incorporem al camí de santa Caterina, en direcció Onda. Arribem al lloc des d'on havíem eixit i donem per acabada la ruta.
A continuació vos deixem l'enllaç a Wikiloc i algunes fotografies que hem pres durant la ruta.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7811905

 El Montí

 Capelleta sense imatge al camí de la Volta

 Caseta en ruïnes a prop de la bassa de Miralcamp

 Bassa de Miralcamp

 Villa Carmen

 Bassa

 Camp de futbol de la Foia, abandonat

 Vista llunyana del Penyagolosa

 Onda i el riu Sonella

Pont de Sonella

Comentaris