Baixador de Vallvidrera - Vil·la Joana - Font del Canet - Barri del Rectoret - Baixador de Vallvidrera

Hui actualitzem el bloc amb una nova ruta senderista. En aquesta ocasió, ens estrenem a la Serra de Collserola i ho fem amb un tomb per alguns dels paratges que s'amaguen darrere del conegudíssim Tibidabo de Barcelona, i que no es veuen des de la capital de Catalunya.

La ruta s'inicia al costat del Baixador de Vallvidrera, estació de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Per a arribar a ella hem de prendre la línia S1 (Plaça Catalunya - Terrassa) o S2 (Plaça Catalunya - Sabadell Rambla).
Només eixir, veurem ja els senyals indicatius de les diferents rutes que s'inicien en aquest punt. Nosaltres ens adrecem cap a Vil·la Joana. Comencem a pujar per un caminet esglaonat que ens aboca a aquest edifici, que actualment està sent rehabilitat. Cal remarcar que ací va morir l'any 1902 el poeta Mossèn Jacint Verdaguer, un dels més destacats i populars autors de la literatura catalana de finals del segle XIX a Catalunya.
Continuem recte i atravessem el Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola. Ens incorporem ara una pista forestal asfaltada. Poc més endavant girem bruscament a mà esquerra i comencem a pujar pel camí del Salze. De seguida ens apareix l'Escola Xiprer a mà esquerra.
Sense desviar-nos de la pista, ara ja de terra, i fent cas dels senyals dels itineraris del Parc i del GR arribem, després de 2'2 quilòmetres de ruta, a un encreuament. Ens desviem a l'esquerra, seguint els senyals, i comencem una forta ascensió fins a la Font del Canet.
Arribats a aquesta font, tombem pel camí de l'esquerra. Primer baixem però de seguida comença una nova pujada. Si ens girem podrem veure en aquest punt unes bones vistes del Tibidabo.
Apleguem a un encreuament de camins. Nosaltres agafem el que s'adreça cap a la serra d'en Cardona. Uns metres més endavant arribem al punt més elevat del nostre camí. I comencem a baixar, a mà esquerra, per a buscar ja el nucli del Rectoret (Vallvidrera).
A pesar de ser una zona urbanitzada, ens envolten uns paisatges meravellosos. Fins i tot podem gaudir de l'olor a xemeneia típic dels pobles del muntanyam. També ens topetem amb un parell de torres de primeries del segle XX.
Finalment, fem cap de nou a l'estació del Baixador de Vallvidrera, on donem per acabat el nostre camí.

Vos recomanem completament aquesta ruta que, a poca estona ciutat, permet gaudir de verds paisatges com si estiguérem a molts quilòmetres d'una gran urb. A més a més, està prou transitada per caminants, ciclistes i corredors, amb els que podem compartir un temps de companyia.

Ací teniu l'enllaç a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8967727 i, a més a més, algunes fotografies del camí i un vídeo-resum: https://www.youtube.com/watch?v=BDpHgN-7RK8

 Inici de la ruta

 Detall de Vil·la Joana


Fotografia de Mossèn Jacint Verdaguer (any 1886)
(Font: Museu Diocesà de Barcelona)

 Font del Canet

 Vista del Temple del Tibidabo i de la Torre de Comunicacions

Vista

Montserrat des del barri del Rectoret (Vallvidrera)

Comentaris