Fondarella - Sidamon - Pineda de Sidamon - Pantà de Sidamon - La Serra - Mollerussa - Fondarella

Aquesta setmana actualitzem el bloc amb una nova ruta senderista per les terres del Pla d'Urgell. Es tracta d'una circular amb inici i final a la localitat de Fondarella i que trepitja, a més a més, els termes municipals de Sidamon i de Mollerussa. Passem també molt a prop de les terres del terme de Torregrossa.

Mirant des de Fondarella cap a Miralcamp

La ruta s'inicia al camí de Mollerussa, molt a prop de les vies del tren. Des d'allà creuem la LV-3321 i enfilem pel carrer de les Flors, de Fondarella. Quan apleguem al seu final, prenem el carrer de les Eres. De seguida, tombem a mà esquerra pel carrer Rubina i tot seguit a la dreta pel carrer de Foment. Un poc més endavant, a l'esquerra ens incorporem al carrer de Ponent. A través d'aquesta via abandonem el nucli urbà de Fondarella i ens endinsem en el camí de Sidamon. 

 Carrer a Fondarella

 Senyal al Camí de Fondarella a Sidamon

Paisatge hivernal al Camí de Fondarella a Sidamon

Vista llunyana de Sidamon

Sense abandonar-lo i fent cas dels senyals que ens topetem arribem al canal auxiliar d'Urgell. Girem a mà esquerra seguint el canal, travessem les vies del tren i no tardem en arribar al nucli de Sidamon. 

Creuem la N-II i ens trobem amb més senyals. Prenem la direcció cap al Pantà de Sidamon.
Deixem a la nostra dreta Sidamon i tombem a l'esquerra cap a la partida de Los Setsams, en direcció a la Pineda. La deixem enrere i continuem recte. 

 Vista de Bell-lloc des de la Pineda de Sidamon

Pineda de Sidamon

Ens trobem amb una explotació de terra abandonada i just una miqueta més endavant apleguem al Pantà de Sidamon. 

Pantà de Sidamon

Continuem el camí en direcció a Lo Pla, on es troben les instal·lacions de l'Aeròdrom de Mollerussa, i des d'allà baixem a la Serra, des d'on ens enfilem a la LV-2001 la qual ens porta fins quasi dins de Mollerussa. 

La Serra

Arribem al camí de Fondarella a Arbeca (carretera) i tirem a mà esquerra. Finalment, creuem la N-II i fem cap a Fondarella de nou, on donem per finalitzada la ruta.

Parada de bus on finalitzem el recorregut

Ací vos deixem l'enllaç d'aquesta ruta a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8532880 Gaudiu-la! 

Comentaris