Les cinc millors rutes per a fer aquesta Pasqua

Hui us recomanem una selecció de les cinc rutes més adequades per a dur a terme ara que s'acaba la Setmana Santa i perfectes per a celebrar la Pasqua. En trobareu per a tots els gustos i de diferents graus de dificultat per si les voleu seguir acompanyats de la vostra família o dels vostres amics. 

Des de Camins en la natura us desitgem que passeu una bona Pasqua i que gaudiu dels magnífics paisatges de les nostres terres. 

1. ARTESA - XICLÀ - FONT DE RAMOS - CAMÍ DE FANZARA A SUERA - COLLET DE CANTALLOPS - SUERA - CAMÍ DE SUERA A BENITANDÚS - BENITANDÚS - CAMÍ DE VEO A ARTANA - CORRALS DE LA BASSETA - TALES - L'ASSUT - ARTESA
Ruta de vora 30 quilòmetres, ideal per a fer-la durar tot el dia, en la qual visitem les localitats d'Artesa, Suera, Benitandús i Tales. I, sobretot, des del collet de Cantallops i des del camí de Suera a Benitandús, gaudim d'unes vistes precioses del muntanyam espadànic. Nosaltres optàrem per esmorzar a Suera, dinar a Benitandús i berenar a l'Assut. Premeu ací per a més informació.

Camí de Fanzara a Suera

Vista de Tales, d'Artesa i d'Onda des del camí de Suera a Benitandús

Camí de Veo a Artana

2. BAIXADOR DE VALLVIDRERA - FONT DE MOSSÈN CINTO - PANTÀ DE VALLVIDRERA - FONT DE SANT RAMON - SANTA MARIA DE VALLVIDRERA - BAIXADOR DE VALLVIDRERA
Ruta de 4 quilòmetres per la serra de Collserola, molt senzilleta i apta per tothom. Comença a l'estació de FGC Baixador de Vallvidrera, i en ella visitem el pantà de Vallvidrera, on podem passar una agradable estona gaudint del paisatge. A banda, també veurem les fonts de Mossèn Cinto i de sant Ramon, i observarem de lluny Vil·la Joana, on va morir aquest cèlebre autor de la Reinaixença catalana. Perfecta per a passar un dia amb amics o família i aprofitar per a prendre la mona. Premeu ací per a més informació.

 Senda entre el camí de la Reineta i el pantà de Vallvidrera

 Pantà de Vallvidrera

Senda de baixada a la font de sant Ramon

3. LLUCENA - COLLET DE FERRÍS - MAS D'ANDREU DE BAIX - CASETA DE CAMANYES - MAS DE LA LLOMA JUANITO - CORRAL DEL SOLIGUER - FONT DE L'ESQUEIX - MAS DE L'HOSTALET - VENTA DECOROSSO - VENTA MARIETA - FONT DE LA ROQUETA - MAS DEL COC - CASA DE NELO FAVES - MAS DEL PLA DE LA FUSTERA - CASETA DEL CUCANYO - CASA DE JOANO - LLUCENA
Ruta de poc més de 13'5 quilòmetres pel terme municipal de Llucena, a la comarca de l'Alcalatén. En ella visitem alguns dels masos més coneguts del poble, com ara el d'Andreu de Baix o el del Pla de la Fustera. Combinem carretera, pista i senda. Ideal per a passar tot un matí senderista i pegar un mosset al migdia a la perla de la muntanya, un sobrenom molt típic d'aquesta magnífica localitat. Premeu ací per a més informació.
 Mas d'Andreu de Baix

 La Lloma

 El Penyagolosa des de la Lloma del Farro

Mas del Pla de la Fustera

4. FONDARELLA - SIDAMON - PINEDA DE SIDAMON - PANTÀ DE SIDAMON - LA SERRA - MOLLERUSSA - FONDARELLA
Ruta de poc més d'11 quilòmetres, especialment pensada per a aquests dies de Pasqua, ja que us podreu menjar la mona tant a la Pineda de Sidamon com a la Serra de Mollerussa. A banda, des de la Pineda veurem unes precioses vistes de les planures del Pla d'Urgell i del Segrià. Una bona opció si us agrada el turisme rural i teniu ganes de fer una petita excursió. Premeu ací per a més informació.

 Camí de Fondarella a Sidamon

 La Pineda de Sidamon

Pantà de Sidamon

5. CASTELL-ESTAÓ - BORDA DE BENET - SERRAT DE L'AIRE - ERMITA DE SANTA BÀRBARA D'ANTIST
Ruta no circular que uneix la localitat de Castell-Estaó, enclavada a la Vall Fosca, i l'ermita de santa Bàrbara de la veïna Antist. En ella podreu gaudir d'uns paisatges preciosos i plens de la flora i la fauna típiques pallareses. Això sí, pareu especial atenció a revisar la previsió i les condicions meteorològiques. Premeu ací per a més informació: la trobareu al final de l'article enllançat. 

Mapa de la ruta

 Camí del serrat de l'Aire

 Vista de la localitat d'Aguiró

 Serrat de l'Aire

Senda cap a l'ermita de santa Bàrbara d'Antist

Comentaris