El Palau d'Anglesola - Camí de la Baladruga - Lo Tossal Roig - Camí de Fondarella - Bellvís - Camí del Palau - El Palau d'Anglesola

Aquesta setmana us presentem una nova ruta per la comarca del Pla d'Urgell, al ponent de Catalunya. Amb inici i final al Palau d'Anglesola, en ella trepitgem els camins que uneixen aquesta localitat amb la veïna Bellvís.

Camps de conreu a la vora del camí de Fondarella a Bellvís

La ruta s'inicia junt a la creu de terme del Palau d'Anglesola, situada a la cruïlla entre l'avinguda de sant Roc i els carrers de l'Urgell i de sant Jordi. Ens incorporem a aquest últim, a l'esquerra, travessem l'avinguda de mossèn Josep Pont i Gol i fem cap a la de Prat de la Riba. Per aquesta via, continuem a la dreta i, de seguida, girem a l'esquerra, tot abandonant el nucli urbà de la localitat. 

Creu de terme del Palau d'Anglesola, a l'avinguda de sant Roc

Ara anem pel camí de la Baladruga, al sud de la partida de la Coma. Després de creuar el canal auxiliar d'Urgell, envoltem el tossal Roig pel nord i per l'oest, i apleguem al camí del tossal Roig.

 Camí de la Baladruga

 Els camps a la primavera

 Canal Auxiliar d'Urgell

 Camps de conreu junt al camí de la Baladruga

Camí del Tossal Roig

Després d'uns metres, eixim a un encreuament. Nosaltres continuem cap a l'esquerra per la carrerada de la Lletra, que segueix l'anomenada séquia de la Lletra, ja al terme de Bellvís. 

Carrerada de la Lletra

Poc més endavant, tombem a la dreta per a incorporar-nos al camí de Fondarella a Bellvís, el qual fa de divisòria entre les partides de Lo Comú, a l'esquerra, i de Gatén, a la dreta. Sense abandonar-lo arribem als afores de Bellvís. En arribar a la séquia tercera del canal d'Urgell, la creuem a la dreta per un pontet i ens incorporem al camí de Sidamon a Bellvís.

 Camí de Fondarella a Sidamon

 Lo Regueret

 Camps de conreu vora el camí de Fondarella a Bellvís

Bellvís

De seguida entrem al poble. En arribar a l'encreuament entre el carrer del camí de Sidamon i el carrer dels comtes d'Urgell, girem a la dreta per a començar a caminar per aquesta via. En deixar el nucli urbà, el carrer es transforma en el camí de Bellvís al Palau d'Anglesola, el qual seguim fins pràcticament fer cap al Palau. 

El camí de Sidamon a Bellvís, ja dins del nucli urbà 
d'aquesta segona població 

 Camí de Bellvís al Palau d'Anglesola

Caseta a la vora del camí de Bellvís al Palau d'Anglesola

Tanmateix, als afores d'aquest poble, poc abans d'arribar al canal auxiliar d'Urgell, a la partida de Lo Pouet, ens apareix un encreuament. Abandonem ací el camí de Bellvís al Palau d'Anglesola i anem cap a la dreta, per a anar a buscar el camí de la Coma, el qual ens abocarà al nucli del Palau. Ara, només queda tornar al punt d'eixida de la ruta i, allà, donar-la per acabada.

Desviament cap a la dreta

Vista llunyana del Palau d'Anglesola

Per a finalitzar, ací us deixem l'enllaç a Wikiloc d'aquesta ruta. Gaudiu-la!

Comentaris