Baixador de Vallvidrera - Font de Mossèn Cinto - Pantà de Vallvidrera - Font de Sant Ramon - Santa Maria de Vallvidrera - Baixador de Vallvidrera

Aquesta setmana vos presentem una ruta molt senzilla per Vallvidrera (Barcelona) i el seu entorn. En aquesta ocasió visitem el seu pantà, així com algunes de les fonts que hi ha pels seus voltants. També passem a tocar del temple de Santa Maria.

Indicatiu de l'estació del Bailador de Vallvidrera

La ruta s'inicia junt al Baixador de Vallvidrera, estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en la qual donen servei les línies S1 (Plaça Catalunya - Terrassa) i S2 (Plaça Catalunya - Sabadell Rambla).

Senyals al carrer del Torrent de Rovelló

Creuem la carretera i comencem a pujar pel carrer del Torrent de Rovelló. A mà esquerra, uns metres més endavant, ens apareix la Font de Mossèn Cinto Verdaguer.

Font de Mossèn Cinto

Ens incorporem al camí de la Reineta (urbanitzat) i no l'abandonem fins que a mà esquerra ens apareixen indicacions de GR. És aleshores quan agafem una senda que baixa cap al Pantà de Vallvidrera, projectat per Elies Rogent i inaugurat el 1864. Teniu més informació sobre aquest indret en l'enllaç següent: http://ca.wikipedia.org/wiki/Pantà_de_Vallvidrera A primeries del segle XX s'intentà construir ací un parc d'atraccions, el Lake Valley Park, per a fer-li la competència al del Tibidabo, però no es va arribar a materialitzar mai (http://antiquari.cat/2011/01/08/1907-panta-de-vallvidrera-barcelona/).

 El Tibidabo des del camí de la Reineta

 Senda GR

Pantà de Vallvidrera

Pantà de Vallvidrera

Fem un tomb per aquest meravellós paratge i reprenem la marxa en direcció Vallvidrera.

Cap a Vallvidrera

Arribem al poble pel carrer dels Reis Catòlics i de seguida tombem a mà esquerra, també pel GR, en direcció a la Font de Sant Ramon. Continuem baixant i, sense abandonar la senda, fem cap a l'àrea recreativa de Santa Maria de Vallvidrera. En aquest indret també es troba la Font de Santa Bàrbara.

Senda

 Font de Sant Ramon

Font de Santa Bàrbara

Continuem pel camí de la Llenega, tot passant pel temple de Santa Maria de Vallvidrera (http://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Vallvidrera), i novament pel camí del Pantà fem cap al nostre lloc d'eixida, on donem per acabada la ruta.

Vil·la Joana, en obres, des del camí de la Llenega 

Santa Maria de Vallvidrera, vista des del darrere

A continuació vos deixem l'enllaç d'aquesta ruta a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9401752 Esperem que vos agrade!

Comentaris