Claravalls - Les Serres - Conill - Pallissa del Calvet - Cementeri - Claravalls

Aquesta setmana vos presentem una nova ruta pel terme municipal de Tàrrega, a la comarca de l'Urgell. En ella visitem els pobles de Claravalls, habitat, i de Conill, abandonat. A més a més, gaudim dels tranquils i solitaris paisatges de les Serres i fem una ullada al cementeri de Conill i a la pallissa del Calvet.

Vista de Conill

La ruta s'inicia a l'entrada de Claravalls per carretera des de Tàrrega, junt a la parada d'autobús. Avancem uns metres i girem a mà dreta pel carrer del Pou. Recte ens incorporem a la plaça Major i continuant en direcció est eixim del poble pel Raval de la Ribera.

Carrer a Claravalls

Ara caminem per una pista on, a mà esquerra, trobem algunes de les creus del Viacrucis del poble. A la dreta ens queda la Coma. Finalment ens trobem amb un encreuament. Agafem el camí del mig, el qual està marcat amb senyals de PR. En aquest tram veiem unes quantes construccions enrunades entre les que en destaca una que degué ser un corral.

 Creu del Viacrucis de Claravalls


Camí 

Una de les construccions en ruïnes que ens trobem

Quan veiem aquest corral abandonem el PR, tot tombant a mà dreta, en direcció sud, cap a les Serres. Ens endisem ara per un paratge desert i silenciós, envoltats de turons de baixa altura i també, a mà dreta, per una fondalada. Comencem a pujar i arribem al cim d'una lloma plana, de poc menys de 400 m.s.n.m. 

 Desviament a la dreta


Porta del corral

Paisatge a les Serres

Avancem uns metres i eixim al camí d'Altet a Conill, que prenem a mà esquerra cap a Conill, ja a la nostra vista. No tardem, doncs, en arribar a les ruïnes d'aquest poble, de les quals parlàrem en aquest documental monogràfic que li vam dedicar fa uns mesos: http://caminsenlanatura.blogspot.com.es/2015/09/conill-el-silenci-de-loblit.html.

 Camí d'Altet a Conill

 Vista llunyana de Conill

Plaça central del despoblat de Conill

Rodegem Conill i el deixem a la nostra esquerra. Caminem cap al nord en direcció a Ossó de Sió, però al primer encreuament girem de nou a l'esquerra per a tornar a agafar el PR en direcció a Claravalls.

Desviament cap a l'oest per a tornar Claravalls

A la dreta veiem una enorme planura, la Bassa, i un edifici en ruïnes, la pallissa del Calvet. Poc més endavant, a l'esquerra, trobem el cementeri, abandonat, on queda almenys una persona soterrada. 

 Pallissa del Calvet


Cementeri

Avancem cap a l'oest i, seguint el camí per on anem, fem cap a l'encreuament on havíem deixat el PR. Recorrem les nostres passes fins al següent encreuament, on tombem a mà dreta. Aquest camí ens aboca al nucli urbà de Claravalls. Anem fins a la creu de terme i a la capella de la Mare de Déu dels Arcs, on acabem la ruta.

 Camí


Carrer a Claravalls, i al fons l'Església

Creu de terme

Ací vos deixem amb l'enllaç d'aquesta ruta a Wikiloc. Esperem que la gaudiu! :)

Comentaris