Aín - Font de la Basseta - Font de Sant Ambròs - Font de la Caritat

Si hi ha un poble a la Serra d'Espadà que porta el nom de l'aigua gravat a foc al seu DNA és Aín, doncs vol dir "lloc d'aigües" en àrab (amb el permís, clar, de les Fonts de Aiòder). Així que, aprofitant l'herència de l'episodi de pluges del passat mes de març, férem una eixida l'últim dia del mes per a visitar tres de les fonts del seu terme. Vam poder gaudir també de l'aigua que corria pels barrancs i pels camins. Fins i tot, vam haver de estacar-nos fins al genoll en les aigües del barranc de la Caritat perquè havien envaït part del sender.

Aín, el seu castell i les muntanyes espadàniques al fons

La ruta s'inicia a la rotonda d'entrada a Aín per la CV-223. Agafem direcció cap a Eslida per la mateixa carretera. Vora aquesta via, després de la tercera revolta, ens apareix la Cova de la Carretera, una xicoteta cavitat enfonsada per les obres que es feren per a construir la carretera. Per a més informació, visiteu: http://www.cuevascastellon.uji.es/ES6D01.php?id=11

Boca d'entrada a la Cova de la Carretera

Avancem per la CV-223 fins a arribar a un mirador. Just enfront, a la nostra esquerra, arranca el SL-CV 29 en direcció cap a la Font de la Basseta. Només uns metres més endavant arribem a ella i, també, a una calera.

Cartell indicatiu

 Calera

 Panell ceràmic explicatiu del procés d'obtenció de la calç

Entorn de la Font de la Basseta

En aquest punt, la senda gira bruscament cap a l'esquerra i comencem a pujar pel camí del Poüet fins a eixir a una pista. La seguim i, uns metres més endavant, ens incorporem al GR-36 en direcció Aín/Eslida.

Camí del Poüet

Després, a mà esquerra, ens apareix un camí empedrat que prenem i que ens torna a abocar a la pista. Caminem per ella fins a fer cap a la carretera.

Caminet empedrat

Creuem la carretera i baixem entre corrals abandonats, fent ziga-zaga, en direcció a la Font de Sant Ambròs. Arribem a ella després de creuar el Barranc de la Caritat.

 Corrals

Font de Sant Ambròs

Desfem les nostres passes uns pocs metres i agafem el SL-CV 28 en direcció al Barranc del Palomar. Pugem fins al camí de la Mosquera (pista), i anem cap a la dreta. Avancem sense desviar-nos en cap moment i arribem, entre sureres i pins, al Molí de Dalt. Deixem enrere aquesta edificació i continuem cap a la Font i Cova de la Caritat (http://www.cuevascastellon.uji.es/ES6D01.php?id=10).

Font de la Caritat, i cova.

Quan arribem a ella, desfem novament les nostres passes per la pista fins a trobar els senyals de GR a mà esquerra. Ens endinsem per una sendeta que ens porta fins a la Bassa del Mig i el Molí de l'Arc, vorejant en tot moment el Barranc de la Caritat.

Molí de l'Arc

Finalment, ens endinsem al nucli urbà d'Aín, passem per l'Església i per la Font de la Plaça Gimeno Barón, i acabem la ruta.

Carrer d'Aín

Per a acabar, ací teniu l'enllaç d'aquesta ruta a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9226627

Comentaris