Mollerussa - La Serra - Miralcamp - Pantà de la Basseta - Tossal de l'Infern - Miralcamp - Mollerussa

Aquesta setmana vos presentem una nova ruta senderista per la comarca del Pla d'Urgell. Amb eixida des de la capital, Mollerussa, visitarem el Pantà de la Basseta, al terme de Miralcamp, i el Tossal de l'Infern, al de Torregrossa. Tradicionalment aquest cim, amb els seus 301 m.s.n.m., ha estat considerat com el més elevat de la contornada. No obstant això, no és el més alt. Lo Tossal, al terme de Barbens, el supera per 45 metres.

Vista de Mollerussa des del camí de Sidamon a Miralcamp

La ruta s'inicia a la Plaça de la Masia de Mollerussa. Des d'ací agafem el Carrer d'Igor Flórez i tombem a mà esquerra per l'Avinguda del Canal. Avancem per aquesta via fins a arribar a la Carretera de Miralcamp. Ens incorporem a ella, a mà esquerra. Finalment fem cap a una rotonda amb una benzineria. Ací, girem a la dreta cap a la Ronda de Ponent, que es correspon amb el Camí d'Arbeca a Fondarella. A la rotonda següent, tombem a mà esquerra per la LV-2001, deixant a mà dreta els Negrals. 

Encreuament entre la Carretera de Miralcamp i el Camí d'Arbeca a Fondarella (Ronda de Ponent)

Caminem per una via paral·lela a la carretera per a vianants i bicicletes fins a aplegar al desviament cap a la Serra. L'agafem i arribem al Parc Municipal de la Serra. Una vegada el deixem enrere i abans de pujar cap al Pla de la Serra, girem a l'esquerra pel Camí de Sidamon a Miralcamp, creuem per la LV-2001 i ens incorporem al Camí de Torregrossa a Miralcamp.

Observant la natura, vora la carretera LV-2001

Parc de la Serra

Camí de Sidamon a Miralcamp

Arribem al nucli urbà de Miralcamp, pel Carrer de la Pau. Continuem pel Carrer de les Flors, per la Plaça de Catalunya i pel Passeig Bellavista, fins que eixim del poble. Entrem a lo Pla en direcció al Pantà de la Basseta. 

Lo Pla

 Pantà de la Basseta

Placa commemorativa de la inauguració del Pantà de la Basseta

El deixem a mà esquerra i tombem cap a la dreta, vorejant un pinar. Des d'ací gaudirem d'una bona vista del Tossal de l'Infern, el lloc cap al qual ens adrecem. Baixem del pinar i, de seguida, girem a l'esquerra per un camí de terra que divideix els termes de Miralcamp i Torregrossa. Davant nostre, apareix el Tossal de l'Infern. Comencem a pujar i, de seguida, arribem al cim. El Tossal forma part dels anomenats Tossals de Torregrossa, unes xicotetes llomes que destaquen lleument sobre el paisatge pla de la depressió central catalana, i que estan declarades espai natural. 

 Pinar

El Tossal de l'Infern vist des d'un extrem de Lo Pla

 El Tossal de l'Infern

Vista des del Tossal de l'Infern. A l'esquerra, nucli urbà de Torregrossa

Si vos pica la curiositat sobre l'empremta de l'infern i del dimoni en la geografia i costums catalans, heu de llegir El diable és català, un acurat recull de la presència del diable a Catalunya, obra de Sylvia Lagarda-Mata.

Fet aquest apunt, ara se'n tornem cap al terme de Miralcamp en direcció, novament, al Pantà de la Basseta. Abans d'aplegar-hi, però, girem a mà dreta cap a los Colls. Finalment eixim a la Carretera L-200. La seguim fins al nucli urbà de Miralcamp. 

Camí cap a Los Colls. Deixem a l'esquerra el Pantà de la Basseta

Conreus a Los Colls


Entrada a Miralcamp

Creuem el poble i anem a buscar el Camí de Miralcamp a Mollerussa. Ens incorporem a ell, apleguem al nucli de Mollerussa, anem fins a la Plaça de la Masia i ací donem per acabada la ruta.

Vista de Miralcamp en el tram final de la ruta

A continuació teniu l'enllaç de la ruta a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10013958 Esperem que la gaudiu!

Comentaris